Jill

Jill sta

Euphemia Nicky’s April Blossom

Stamboom
Heupuitslag
Ellebooguitslag
Optigen
Ooguitslag geldig tot 22-8- 2015

 

Jill is gefokt door Jacqueline Hofland uit de mooie combinatie Withara’s Sarahs Smashing Nicky X Thanks A Lot De La Legende De La Loutre. Wekelijks ging ik meerdere keren naar de pupjes kijken en mijn oog was op een prachtig pupje (Blauwe bandje) met mooie bolo-pets en een klein wit sikje gevallen. Ik vond haar zo mooi, maar durfde er nog niet aan te denken dat ik haar ook zou krijgen. Jacqueline had tenslotte 1e keus. Maar na de puppytest die Jill ook glansrijk doorstaan had, zei Jacqueline dat het blauwe bandje naar mij zou gaan. Een geweldig moment!! Jacqueline koos zelf voor het rode bandje die ze Ruby noemde.

Als mensen vragen omschrijf Jill eens dan kan ik het volgende vertellen: Jill is een hond met een geweldig karakter en met ongelooflijk veel will to please. Tijdens het trainen en opvoeden merkte ik dat ze alles gewoon goed wil doen. Ze leert snel. Stout zijn zit niet in haar. Ze vindt het heerlijk om samen met mij op pad te gaan, te trainen of naar show. In iedere situatie past ze zich makkelijk aan. Ze is zoals een labrador moet zijn!!

Samen met Jacqueline hebben we met Jill en Ruby de nodige shows gelopen en eigenlijk werden ze altijd wel geplaatst.
Op de leeftijd van 17 maanden werd ze Deutscher Jugend- Champion (VDH). En twee jaar later werd ze Deutscher Champion (VDH). Tevens behaalde ze in Dortmund de Cruftskwalificatie By Life. Ook Ruby haalde haar Cruftskwalificatie en werd Internationaal Kampioen.

Toch heel bijzonder als je dan in 2013 met moeder Nicky en dochters Jill en Ruby naar Engeland afreist om mee te doen aan Crufts. Jill deed mee in de klasse Special Working Gundog en werd hier 3e. Wat was ik trots op mijn meisje. Jill als enige labrador uit Nederland met een plaatsing.

Ook doe ik met haar jachttraining en loop de nodige KNJV-Proeven en Clubwedstrijden. Jill is in 2011 geslaagd voor de Bringleistungs Prufing in Elze waardoor ze haar gebruikshondenverklaring heeft verkregen. Jill is een echte Dual Purpose! Ze is niet alleen mooi maar kan ook nog werken.

Inmiddels heeft ze in 2014 en 2015 twee KNJV A Proeven gelopen met hoge scores!